Backlinks laten plaatsen: ideaal om je ranking in Google een impuls te geven

Op het moment dat je als bedrijfsleider een website runt is je er alles aan gelegen om deze website zo goed mogelijk te laten presteren in de online zoekmachines. Uiteraard gaat het dan om een betere ranking bij zoektermen die relevant zijn voor jouw organisatie en de producten en diensten die je aanbiedt. Welnu, een site die qua techniek, structuur en content al goed in elkaar zit heeft altijd een betere kans om goed te ranken. Een manier om je ranking verder te verbeteren is door backlinks te vergaren. Backlinks zijn linkjes die op externe websites worden geplaatst en die doorlinken naar jouw site. Je kunt er hierbij vanuit gaan dat hoe meer backlinks je hebt verzameld, hoe beter je ‘online autoriteit’ bij zoekmachines als Google zal zijn. Dit kan vervolgens ook weer resulteren in een betere positie in de ranking bij deze machtige online zoekmachine.

backlinks

Waarom is die Google-ranking eigenlijk zo belangrijk?

Om de volgende redenen is het voor elke ondernemer zaak om een goede Google-ranking te realiseren:

  • Een aanzienlijk deel van de consumenten zoekt en vindt informatie via zoekopdrachten in een zoekmachine. Bijna altijd wordt hiervoor Google gebruikt. In meer dan de helft van de gevallen opent de consument een website die hij of zij nog niet eerder heeft geopend. Een goede positie binnen de zoekresultaten is dus van wezenlijk belang.
  • Veel consumenten kijken niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. De tweede pagina met zoekresultaten wordt zelfs door bijna niemand bekeken. Een plek op de eerste pagina betekent dus vrijwel zeker dat je website veel meer bezoekers trekt.
  • Een goede en stabiele positie in de zoekresultatenlijsten wordt door consumenten beschouwd als kenmerk van een goed en betrouwbaar bedrijf. Op de lange termijn kan het bijna niet anders of je hebt hier voordeel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *