Helemaal tot rust komen kan in een rustgevende spa, of in een hamam of badhuis. Dit zijn plekken die erop zijn ingericht om mensen zich zo ontspannen en prettig mogelijk te laten voelen. Vaak is het lekker warm en ruikt het aangenaam. Er zijn behandelingen waar het lichaam grondig wordt gereinigd door middel van scrubben, inzepen en masseren. Ook in de drukte van een stad als Amsterdam zijn er genoeg badhuizen om de rust in op te zoeken.

Maar wat als je deze rust in huis wilt? Hoe maak je je badkamer tot een oase van vrede, rust en wellness? Er zijn veel dingen die je kan doen voor de inrichting van je badkamer; te beginnen bij de wanden. Oosters gestijlde badkamers hebben vaak groen-blauwe tinten aan de muur. Dit kan gedaan worden door middel van tegels, maar ook door middel van een Beton cire wand badkamer.

Stijlen

Niet alleen de kleur en de uitstraling van de Beton Cire wand badkamer is belangrijk, ook het meubilair en de spiegels moeten rust en vrede uitstralen. Kies hier voor natuurlijke tinten en goudkleurige details. Een Beton Cire wand badkamer kan zo aangelegd worden dat wanddecoratie overbodig wordt. Focus om deze reden op kastjes en bijzettafels, in plaats van wanddecoratie.

Bad

Een bad is geen overbodige luxe als men een Oosters geïnspireerde badkamer aan het maken is. Het is een van de belangrijkste onderdelen van de hamams en badhuizen en mag daarom ook niet ontbreken in jouw badkamer. Regelmatig in bad gaan heeft ook allerlei gezondheidsvoordelen. Het is goed voor het hart, verlaagt stress en verbrandt calorieën. Op mentaal vlak heeft een bewezen positief effect op de mentale gesteldheid, en is het goed voor het circadiaan ritme, ook wel de biologische klok genoemd. Het nemen van een bad op het juiste moment kan slaperigheid induceren, of juist voor een opgewekte staat zorgen. Blijf in ieder geval 20 minuten in bad liggen om je spieren rust en ontspanning te gunnen.