Pallets zijn een zeer veelzijdig medium. Afhankelijk van waar de pallets worden geplaatst en hoe ze worden gebruikt, kunnen ze worden gebruikt als een stevig blok om in een wagon te laden. Pallets zijn ook een handige manier om in dit soort situaties andere materialen te vervoeren, zoals het verplaatsen van zwaar hout. Deze Palletwikkelaar zouden ook steeds opnieuw gebruikt kunnen worden, maar ik denk dat de pallets die hier gebruikt zijn, gebruikt en hergebruikt zouden worden. Ik vind pallets mooi en een echt onderschat materiaal om mee te werken.

Pallets bestaan al erg lang

Pallets worden al heel lang gebruikt. In feite zijn pallets een van de oudste bouwmaterialen die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Een vorm van houten constructie die bekend staat als “palletjackets” wordt al honderden jaren gebruikt. Ze maken prachtige vormen en structuren zoals te zien is in dit ontwerp van architect Peter Palombi.

Palletwikkelaar

Het gebruik van de pallets

Ik vind vooral het gebruik van pallets in dit ontwerp mooi. Ik denk dat pallets heel nuttig zijn bij het maken van objecten. Ze zijn een veel gebruikte materiaalsoort op vele terreinen. Pallets zijn ook geen duur materiaal om mee te werken. Als zodanig denk ik dat pallets op een aantal nieuwe manieren kunnen worden gebruikt, als je geïnteresseerd bent in het maken van pallets in andere objecten. Als je in de loop der jaren constructies hebt gebouwd of verbouwd, dan heb je waarschijnlijk een overvloed aan pallets liggen. Je zou er een aantal coole objecten mee kunnen maken en ze de rest van je leven kunnen hergebruiken.