Hout lasersnijden: wat is het en hoe werkt het?

Hout is een bijzonder materiaal. Het heeft een chique uitstraling en is op allerlei manieren te bewerken. Niet elke houtsoort heeft dezelfde eigenschappen dus er is ook nog veel variatie binnen de wereld van hout. Hout lasersnijden wordt met de dag populairder. Dit is een speciale techniek om het hout mee te bewerken. 

Bamboe

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek. Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Zo kun je er dus ook hout mee bewerken. Het heeft vele voordelen om op deze manier je hout aan te pakken.

Zakelijk en particulier

De vraag naar hout lasersnijden komt uit zowel de particuliere hoek als van zakelijke klanten. Hout lasersnijden kan namelijk geschikt zijn voor allerlei toepassingen, van decoratieve items tot industriële processen. Weet dat er veel mogelijk is en dat een gespecialiseerd bedrijf altijd met je mee zal kunnen denken over wat er allemaal kan. 

Lasersnijden & graveren

Een aantal van de voordelen van hout lasersnijden zijn:

  • je kunt heel precies het hout bewerken
  • het is een snel en flexibel proces
  • je hebt te maken met veel minder breuk- en snijfouten
  • lasersnijden heeft een kleine snedebreedte
  • splintervrije snijkanten waardoor nabewerking niet nodig is

Nu je alle voordelen van lasersnijden op een rijtje hebt gezien kun je zelf bepalen of dit de techniek voor jou is. Heb je nog vragen? Raadpleeg dan altijd een expert vooraf.