Opleiding Kleine Blusmiddelen

      Geen reacties op Opleiding Kleine Blusmiddelen

Wanneer er een brand woedt op je kantoor, moet deze zo snel mogelijk worden geblust om erger te kunnen voorkomen. Maar het blussen van een klein brandje lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Want welke blusmiddelen kan je gebruiken? Hoe moet je op het vuur afgaan? En hoe breng je andere medewerkers en gasten in veiligheid? Dit alles kun je leren door de opleiding Kleine Blusmiddelen van G4S te volgen. De opleiding Kleine Blusmiddelen is bedoeld voor het team BHV van je onderneming, zodat zij weten wat er gedaan moet worden om een beginnende brand te doven of onder controle te houden totdat de brandweer gearriveerd is. De opleiding is eenvoudig en snel te volgen, zonder dat je gewone werkzaamheden eronder lijden.

Weet hoe je blust

Het ene brandje is het andere niet. Sommige vuren zijn eenvoudig met een emmer water te blussen, andere vuren worden daardoor alleen maar groter en gevaarlijker. Met de opleiding Kleine Blusmiddelen weet je welke blusmiddelen je kunt gebruiken en hoe deze ingezet kunnen worden. Hier leer je onder andere te werken met blussers met co2, schuim en poeder en het gebruik van een brandhaspel, waardoor je op elke plek in elke situatie weet wat je moet kunnen doen.

Het programma

De opleiding Kleine Blusmiddelen van G4S neemt slechts één dagdeel in beslag. In dit dagdeel leer je alles over het gebruik van de draagbare blusmiddelen en wat je er ook vooral wel en niet mee moet doen. Aan het einde van de opleiding krijg je bij een voldoende afronding een officieel certificaat welke twee jaar geldig is. Na deze twee jaar dien je een herhalingscursus te volgen. De opleiding is op meerdere plekken in het land te volgen, zelfs op eigen locatie als hier een goede ruimte voor beschikbaar is. Leer eenvoudig en snel hoe je een brand meester bent door de opleiding Kleine Blusmiddelen te volgen en je BHV vaardigheden te verbeteren.