Een persoonlijke lening is op dit moment de meest populaire lening, omdat deze, na een hypotheek, de laagste rentetarieven biedt. Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat deze je dwingt om af te lossen, waardoor je er na afloop van de lening ook echt vanaf bent. Schuld hulpverleners en financieel deskundigen raden daarom aan te kiezen voor een persoonlijke lening in plaats van een doorlopend krediet. 

Daarom persoonlijke lening aanvragen: de goedkoopste lening zonder hypothecaire zekerheid

Bij een doorlopend krediet, de naam zegt het al, blijft het krediet doorlopen, waardoor je meer rente betaalt. En bovendien is een doorlopend krediet, qua rente ook duurder dan een persoonlijke lening. Hoewel de rentetarieven op persoonlijke leningen over het algemeen lager zijn, moet je toch al gauw denken aan 4% op jaarbasis of meer, tot maximaal 9%. Je kan een persoonlijke lening aanvragen bij je eigen bank, maar het is meestal goedkoper omdat bij een online aanbieder te doen. Maar hoe gaat het nou precies, een persoonlijke lening aanvragen?

persoonlijke lening aanvragen

Persoonlijke lening aanvragen, stap voor stap

Wat heb je nodig voor het aanvragen van een persoonlijke lening? Ten eerste zal degene die een persoonlijke lening wil verstrekken, willen weten hoe kredietwaardig je bent. Als je een persoonlijke lening wil afsluiten bij je eigen bank, dan gaat dat allemaal sneller, want je eigen bank weet natuurlijk al behoorlijk wat over je. Meestal willen online aanbieders een kopie zien van je arbeidscontract en een rekeningafschrift. Ook zullen ze het BKR register raadplegen.

Meestal duurt de werkwijze van een persoonlijke lening wat langer dan een flitskrediet. Deze heb je vaak al binnen 10 minuten, omdat de kredietverlener dan minder risico neemt. Het gaat hier namelijk om kleinere bedragen, waarbij de incassokosten hoog oplopen als je niet op tijd betaald. In verhouding is deze stok achter de deur minder bij een grote persoonlijke lening van tienduizenden euro’s. Bij hogere bedragen worden ook hypothecaire zekerheden belangrijk. In het artikel Persoonlijke lening aanvragen lees je alles over persoonlijke leningen. Heb je meer vragen over financiële zaken? Op Bankr vind je alles wat je zoekt.