Slim ondernemen doe je zo!

      Geen reacties op Slim ondernemen doe je zo!

Als ondernemer zul je het een en ander moeten trotseren. Je zult te maken hebben met hevige concurrentie, actuele ontwikkelingen op de markt en kritische consumenten of bedrijven. Je moet je als bedrijf wapenen. Bedrijven die de bedrijfsstructuur, het personeel, de propositie, de communicatie en de productkwaliteit op orde hebben, die redden het. Daarnaast is het slim om te kijken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn op het gebied van subsidies. Lees hier hoe je slim onderneemt.

Subsidie

Het kan zijn dat jouw bedrijf recht heeft op subsidies. Ugoo adviseert met betrekking tot het formuleren van subsidieaanvragen.

De bedrijfsstructuur

Het is belangrijk dat de structuur in het bedrijf duidelijk is. Kies dus een rechtsvorm dat past bij jouw bedrijf. De bedrijfsstructuur moet je ook op papier zetten, zodat het duidelijk is voor de werknemers hoe het bedrijf in elkaar steekt. Ook is het belangrijk voor buitenstaanders om te weten met wie ze te maken hebben. Het is dus ook slim om persoonlijke foto’s op het internet te zetten onder ‘Team’.

De propositie

Het is belangrijk om als bedrijf te weten waar je goed in bent en dit vervolgens ook te formuleren. Waar onderscheid jij je als bedrijf nou echt in? Veel bedrijven beloven hetzelfde, ze beloven niet iets unieks, maar praten elkaar vooral na. Het is ook belangrijk dat je niet te hoge verwachtingen schept als bedrijf. Beloof alleen dingen die je kan nakomen. Als je een levertijd van 1-2 dagen belooft, dan moet je er ook garant voor kunnen staan dat je dit nakomt.

De communicatie

In de communicatie naar klanten en prospects moet je duidelijk en snel zijn. Er moeten geen grammaticale fouten gemaakt worden. Het is belangrijk om je klanten via meerdere kanalen te benaderen. In deze tijd werkt het niet meer om je klanten alleen offline te benaderen. Je moet ook online aanwezig zijn. Dit betekent dat je een goede website moet hebben, met goede teksten en duidelijke foto’s. Het is belangrijk om aan SEO te doen als je goed gevonden wilt worden in de zoekmachines.

De productkwaliteit

Het is belangrijk dat ongeacht de prijs, de kwaliteit van het product naar behoren is. Klanten houden niet van producten die snel defect gaan. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten met zorg geproduceerd worden.