Verstandige belegging

      Geen reacties op Verstandige belegging

In tijden dat het economisch niet zo goed gaat met een land is het verstandig om goud te kopen. Geld behoudt zijn waarde terwijl geld jaar na jaar minder waard wordt door inflatie en negatieve rente. De gouden standaard werd losgelaten in 1971 en er werd een nieuw experiment begonnen. Valuta wat op basis van schuld moet functioneren, iedere maakt iedere dag mee wat dit heeft gebracht. Bestebank.org gaat hier iets dieper op in, de enorme schuldenberg die er is ontstaan. Deze kan nooit meer worden afbetaald.

Geld

Goud behoudt zijn waarde

Wanneer er een volgende crisis komt zal dit enorme effecten hebben voor het vastgoed en de effecten. Heb je goud in je bezit dan heeft dit nog dezelfde waarde, of het crisis is of niet. Het is wel verstandig om je goud te bewaren in een beveiligde kluis in bijvoorbeeld Zwitserland, zo kan bij een financiële crisis de overheid nooit je goud in beslag nemen. Als vertrouwensbaken houdt de Nederlandse Bank een goudvoorraad aan. Op de website van bestebank.org vind je veel informatie over het kopen van goud en waarom dit een verstandig idee is.

Koers

Waarom goud kopen?

Beleggers die weten hoe de vork in de steel zit kopen met regelmaat goud om de koopkracht te behouden. Wanneer de tijden onrustig zijn en financieel niet goed wordt er relatief veel goud opgeslagen. Bij Gold Replubic kun je al vanaf 1 gram goud kopen en opslaan. Door de enorme schuldenberg die niet meer opgelost en betaald kan worden zoeken mensen naar middelen die wel hun waarde behouden zoals goud.