Elk bedrijf dat een fysiek product verkoop heeft te maken met co-packing. Dit komt doordat dit fenomeen een enorm breed begrip is, wat toepasbaar is op verschillende situaties. Zo heb je bedrijven die voedsel verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf zoals unilever. Dit bedrijf is misschien wel één van de grootste bedrijven van Nederland en zorgt ervoor dat de supermarkten vol liggen. Unilever produceert een groot gedeelte van alle voedingsmiddelen die wij dagelijks tot ons nemen. Uiteraard moeten al deze producten verpakt worden. Zo moet er een verpakking omheen die bij het product past en moet er bijvoorbeeld een barcode op het product. Voedsel is een bekend voorbeeld waarbij co-packing wordt ingezet, maar er zijn eigenlijk nog veel meer voorbeelden te noemen. Zo wordt co-packing bijvoorbeeld ook ingezet bij het produceren van medicijnen. Deze moeten uiteraard ook verpakt worden op basis van bepaalde richtlijnen. Ook op deze verpakkingen moet een barcode komen en moet er een bepaalde uitleg op worden gezet. In deze tekst zullen we verder toelichten wat co-packing precies inhoudt en hoe jij dit voor jouw bedrijf kan inzetten. We hopen dit vervolgens zo duidelijk mogelijk aan jou uit te leggen. Indien jij een bedrijf hebt waarvoor dit een relevant onderwerp is, adviseren we je om vooral snel verder te lezen. Nieuwe te vergaren kennis is waardevol!

Het begrip co-packing uitgelegd

In grote lijnen is dit uit te leggen in alle activiteiten en handelingen die te maken hebben met het verpakken van een bepaald product. In andere woorden wordt het ook vaak uitgelegd als een verpakkingspartner. Elk bedrijf heeft weer andere wensen en eisen als het gaat om het verpakken van hun producten, waardoor het handig is dat er een partner meekijkt die hier gespecialiseerd in is. Het etiketteren van producten is een bekende stap als het gaat om het verpakken van producten. Het heeft bij dit principe vooral te maken met barcodes. Met barcodes kunnen producten gekoppeld worden aan een voorraad en kan dit goed in kaart worden gebracht. De bekendste vormen die komen kijken bij verpakken hebben we hieronder kort genoemd:

  • Sealen
  • Labelen
  • Bundelen

Meer informatie of direct starten? 

Het inhuren van de juiste mensen om de co-packing te faciliteren voor jouw bedrijf is iets wat in Nederland vrij makkelijk kan. Er zijn veel platformen waar je flexwerkers of freelancers kan inhuren om deze taken te doen. Co-packing is iets waar bijna alle bedrijven mee bezig zijn. Hierdoor is er veel vraag naar personeel dat deze taken kan uitvoeren. In Nederland zijn er veel bedrijven die werknemers aanleveren die gespecialiseerd zijn in deze taken. Het doen van co-packing kan worden uitgelegd als alle taken en activiteiten die te maken hebben met het verpakken van food of non-food artikelen. Het verschilt vervolgens per product welke taken gedaan moeten worden. Zo kan het zijn dat bij het ene product er dingen moeten gesealed, terwijl bij het andere product het alleen gaat om de barcodes. Voor een bedrijf dat jou kan helpen bij het faciliteren van werknemers die goed zijn in co-packing willen we je graag verwijzen naar flexwerf.nl.