Werkzaamheden secretaresse: wat wordt er van je verwacht?

De werkvloer is continu aan veranderingen onderhevig. Zo worden vele bedrijven steeds meer gedigitaliseerd. Dit is slecht nieuwe voor secretaressen, want het aantal banen zijn ietwat afgenomen. Desalniettemin is er nog altijd veel vraag naar secretaressen. Een computer kan nooit helemaal de taak van een mens overnemen, en dat is maar goed ook. Als je op zoek bent naar een functie waar je sneller dan gemiddeld een baan kunt vinden, is secretaresse iets voor jou. Wat zijn de werkzaamheden van een secretaresse?

Wat wordt er verwacht van een secretaresse?

Secretaresse zijn is tegenwoordig een veelzijdigere functie dan vroeger. Daarom staat het inmiddels ook wel bekend onder andere namen zoals: personal assistent, office manager of management assistent. Dit vertekent het beeld ietwat, want er is dus veel meer vraag naar secretaresses dan eerst. Alleen staat het soms bekend onder een andere naam, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Er zijn dus veel banen te vinden, maar je hebt ook een hoge baanzekerheid (mits je goed bent in je baan). Door over de juiste opleiding te beschikken, vergroot je de kans op een baan binnen deze sector significant. 

Als secretaresse ben je een belangrijke spil binnen een zaak. Je staat management persoonlijk bij op diverse vlakken. Daarnaast ben je essentieel voor de relaties tussen werknemers onderling. Je regelt veel zaken voor hen. Tevens ben je het gezicht (en de stem) voor zakenrelaties. Immers ben je toch de eerste die ze spreken dan wel zien. Ook regel je de agenda van het bedrijf en organiseer je diverse zaken. Je bent dus bijzonder onmisbaar.